De persoonlijke Sportbanner

uit onze blog

Zwemmer Maarten van der Weijden begon in juni 2019 aan zijn tweede poging om de Elfstedentocht te volbrengen. De fanatieke zwemmer zwom ruim drie dagen van Leeuwarden naar Leeuwarden. Een afstand van 195 kilometer in het water, met een snelheid van zo’n drie kilometer per uur, drie etmalen lang.

Aandacht

De zwemtocht kreeg met het uur meer aandacht. Van der Weijden haalde uiteindelijk vijf miljoen euro op voor kankeronderzoek. Bij zijn vorige poging moest hij het zwemmen staken. Hij moest naar het ziekenhuis voor uitputtingsverschijnselen. De prestatie is dan ook enorm. In vergelijking met een hardloopafstand moet je een zwemafstand qua intensiteit met vier vermenigvuldigen. Het is dus als een ultraduurloop van achthonderd kilometer.

Banners

In de steden Sneek, Sloten, Stavoren, Bolsward, Harlingen en Franeker stonden grote groepen van mensen met spandoeken en banners om de zwemmer aan te moedigen en te steunen. De zwemtocht is dan ook een lijdensweg. Zijn grootste motivatie is ontstaan nadat hij genezen is van leukemie. Hij wenst voor alle huidige patiënten niet alleen beterschap, maar promoot meer geld voor kankeronderzoek. Uit de teksten van de spandoeken was dat te lezen. Maarten ter Weijden als weldoener, barmhartig en onbaatzuchtig. Voor dit soort momenten zijn banners uitstekend geschikt.

Boodschap

Banner is de verzamelnaam voor reclameproducten in de drukwerk branche. Onder meer spandoeken, roll-up banners en gevelbanieren zijn voorbeelden. Het welbekende spandoek is alom bekend. Of het nu langs de oevers is of op het Malieveld. Het verschil tussen spandoeken en de andere banners is dat er bij spandoeken geen ophanging of voet aan het spandoek vast zit. Reclameboodschappen worden met banners gegeven; tegen gevels of grote spandoeken langs de snelweg. Je eigen banner maken is eenvoudig online met een bannermaker.

Een banner is ook een traditionele vorm van een online advertentie, waarbij grafische vormgeving centraal staat. Door op een banner te klikken wordt een pagina geopend waar meer informatie te vinden is.