Adidas komt met een nieuw ontwerp schoenen genaamd de Springblade. Deze schoenen zien er spectaculair uit en volgens het merk zou dit ook echt zo zijn. Deze supersnelle schoenen zijn namelijk voorzien van springveren. Aan de onderzijde van de Springblade zitten zestien springveren, waarmee de hardloper veel harder kan lopen dan voorheen. Het doet bijna een beetje denken aan strip waarbij je schoenen hebt met springveren. Alleen zorgen ze er nu niet voor dat je heel hoog kunt springen, maar heel hard kan rennen.

Adidas springveren

Volgens Adidas zijn de schoenen revolutionair en zou iedere hardloper een paar in huis moeten halen. Op 1 augustus worden deze nieuwe schoenen aan het grote publiek gepresenteerd. Het heeft Adidas ruim zes jaar de tijd gekost om schoenen met springveren te ontwikkelen. Tijdens de ontwikkeling hebben de makers ontdekt dat de schoenen het hoogste energierendement hebben van alle schoenen op de huidige markt. Een hardloper zou dus een aardige voorsprong kunnen behalen met de schoenen. Het is nog onbekend of dit in werkelijkheid echt behaald kan worden met de schoenen. Er is niets meer dan alleen een afbeelding van de schoenen bekend. Verder is er bekend gemaakt dat de schoenen voor iedere ondergrond geschikt zijn. Voor 180 dollar zijn de nieuwe schoenen met springveren voor jou.

Springblade voor hardlopers

Het is natuurlijk nog de vraag of de schoenen een succes worden. Toch lijken de springblade schoenen revolutionair als je hoort wat ze kunnen. Door de zestien veren zouden ze automatisch een kleine sprong maken tijdens het rennen. Dit zorgt voor een stuk betere prestaties vergeleken met normale schoenen. Het wordt dus deze zomer weer tijd om de hardloopschoenen onder te binden. Met de springblade krijg je direct extra motivatie om te gaan hardlopen. Sla je slag en ga rennen met de nieuwe springblade.