Topsporters zijn als geen ander met hun lichaam bezig. Ze vragen er heel veel van, iedere dag weer, jaar in jaar uit. Ze hebben speciale diëten om zo fit en krachtig mogelijk te blijven en drinken heel veel gezonde dranken. Ze zorgen voor een goede nachtrust om iedere dag weer te kunnen knallen. Door alle media aandacht die er tegenwoordig is voor topsporters, zijn zij ook steeds meer met hun uiterlijk bezig. 

Basis uiterlijke verzorging

Sowieso probeert iedere topsporter die ook maar een kans heeft om te winnen, ervoor te zorgen dat zij/hij er voor de camera’s goed uit ziet. Ze willen allemaal echt niet onverzorgd overkomen op TV. De vrouwen zullen altijd wat make-up aanbrengen en de mannen zullen zorgen dat, voor zo ver mogelijk, hun haar in model zit. Topsporters worden namelijk altijd geassocieerd met fitheid en dat willen ze ook overbrengen aan de mensen thuis.

Hulp van buitenaf

Soms gaan ze nog een stapje verder, vooral als ze echt regelmatig in de schijnwerpers staan. Er wordt dan veel over ze geschreven en er worden vaak foto’s en filmpjes van ze geplaatst in de diverse mediakanalen. Dat kan heel confronterend zijn, zeker als ze iets aan hun lijf of gezicht hebben waar ze niet gelukkig mee zijn. Dit kan gaan om iets kleins als pigmentvlekken in het gezicht, of juist om een hele diepe rimpel in het voorhoofd. Botox kan bij rimpels natuurlijk een snelle simpele oplossing zijn. 

Zelfvertrouwen van invloed op prestaties

Als een topsporter zich onzeker voelt over zijn uiterlijk kan dat invloed hebben op zijn/haar prestaties. Dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Want uiteindelijk gaat het om die prestaties, die tellen. Het leven van een topsporter is zichtbaar zwaar en kost heel veel energie, je wilt je dan niet laten belemmeren door iets in je gezicht waar je niet blij mee bent en daar mee bezig zijn i.p.v. met de sport. Botox kraaienpootjes kan een simpele oplossing zijn, maar mocht botox of een andere behandeling niet helpen, omdat je bijvoorbeeld hangende oogleden hebt, zijn er ook die naar de kliniek gaan voor een ooglidcorrectie. Als ze zichzelf dan terugzien met hun open, frisse blik, in plaats een vermoeide uiterlijk, kan ze dat een grote boost in hun zelfvertrouwen geven en kan dat zelfs nog van invloed zijn op hun prestaties. 

Media

De media is van grote invloed op topsporters. Regelmatig komen er berichten naar buiten over een topsporter die al lang niet meer om de prestaties gaan, maar om uiterlijk of persoonlijke situaties. Dit kan een topsporter natuurlijk echt raken, want hoe zeker ze ook hun sport beoefenen, het blijven mensen en op een negatieve manier in de publiciteit terecht komen, of onderdeel zijn van een roddel, wil niemand. Zorgen dat je zeker bent over je uiterlijk kan daarin al rust bieden. Als je dan in de schijnwerpers staat, zie je er in ieder geval goed uit en zeker voor een topsporter kan dat al zorgen zij/hij zich op de sport kan blijven focussen i.p.v. hoe zij/hij eruitziet.