De ligging aan de rand van Europa en de uitgebreide toeristische infrastructuur hebben Turkije dit jaar in de schijnwerpers gezet. Met reizigers die jeuk hebben om naar het buitenland te gaan en luchtvaartmaatschappijen die graag stoelen willen vullen, vliegen Turkse vakantieaanbiedingen de schappen uit. Sluit een deal en bereid je voor om het meeste uit je vakantie naar deze oase in het Midden-Oosten te halen. Laten we eens kijken waarom Turkije keer op keer zo populair is bij buitenlandse vakantiegangers in deze lijst met redenen waarom Turkije zo’n geweldige bestemming is:

Hete luchtballon

Als het gaat om heteluchtballonnen, is Cappadocië een toplocatie. Meer dan de helft van ’s werelds ballonvaarten vertrekt vanuit deze Turkse stad. Of je nu een zinderende zomervakantie of een wintervakantie plant, het beste aan het plannen van je rondreis vanaf dit vertrekpunt in Turkije is dat het een van de weinige plaatsen ter wereld is waar heteluchtballonnen het hele jaar door de lucht in kunnen gaan. Op elk moment kun je waarschijnlijk in de lucht zijn met maximaal 100 andere luchtballonnen- wat op zich al een indrukwekkend gezicht is. Als je je zorgen maakt over de veiligheid terwijl je ongeveer 800 meter boven de aarde dobbert, wees dan gerust op het feit dat piloten 45 trainingsuren, 40 extra oefenuren en 6 maanden ervaring moeten laten zien voordat ze gasten meenemen.

Ondergrondse steden

Kaymakli Underground City, in 1985 uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed, biedt een spannende blik in de geschiedenis en geeft inzicht in hoe de voormalige bevolking van deze 8 verdiepingen tellende diepe schuilplaats vroeger leefde. Voorheen bekend als Enegup, kunnen bezoekers tot 20 meter onder de grond afdalen om de overblijfselen te zien van stallen, keukens en zelfs een eetzaal waar de bewoners samen zouden hebben gegeten. Verdwalen is geen probleem dankzij de rode pijlen (die je naar beneden leiden) en blauwe pijlen (om terug te volgen). Toeristen met claustrofobie wordt geadviseerd om in plaats daarvan een rondleiding door de ondergrondse stad Derinkuyu te kiezen, omdat deze bredere, hogere tunnels heeft. De twee steden zijn eigenlijk met elkaar verbonden, hoewel de verbindingstunnel momenteel gesloten is. Welke onderaardse wereld je ook bezoekt, het zal een onvergetelijke herinnering zijn.

Burj Al Baba

De verlaten badplaats Burj Al Babas mag dan qua attracties, restaurants of bruisend nachtleven niet zo’n schot in de roos zijn, het is een spektakel dat de reis waard is. Oorspronkelijk gebouwd voor de rijke sjeiks van naburige Arabische landen, heeft deze stad meer dan 500 kastelen in Disney-stijl. Elke woning heeft een torentje en prachtige, romantische balkons, maar ze zijn allemaal leeg. Ontwikkelaars hadden geen geld meer voordat het resort kon worden voltooid, en in de tussentijd zijn ze achtergelaten in angstaanjagende rijen majestueuze, verlaten villa’s.

De Bosporus

Er is veel te zien en te doen in Istanbul, maar het zou onvergeeflijk zijn om de kans te missen om de Bosporus te ervaren. Deze waterstraat splitst niet alleen de stad in tweeën, maar ook Europa en Azië dankzij de ligging tussen de Zwarte Zee en de Zee van Marmara. Spring op een boot bij de nachtclub-centrische halte Ortakoy om te ontsnappen aan de drukte en vaar mee naar de oude stad. Istanbul is een hybride van allerlei religies, maar het zijn vooral de moskeeën die opvallen – hun kleurrijke koepeldaken vangen het zonlicht op en springen eruit op foto’s die vanuit alle hoeken zijn genomen.

Zoals je kunt zien is er zoveel te doen in Turkije dat je moeite zult hebben om alles in één vakantie te plannen. Voorkom extra stress op de luchthaven door je visum voor Turkije voor Amerikaanse staatsburgers aan te vragen via iVisa.com. Het gebruiksvriendelijke aanvraagformulier maakt het invullen van je informatie een fluitje van een cent en onze deskundige visumagenten zullen je gegevens controleren voordat ze deze bij de autoriteiten indienen voor die extra gemoedsrust.