Iedere sporter, van welk niveau dan ook, is gebaat bij goede voeding en voldoende rust. Een uitgebalanceerd voedingsschema is dan een handige houvast waarin voldoende eiwitten, vitaminen en mineralen zijn opgenomen. Zeker het woord ‘balans’ is belangrijk voor sporters. Zorg dat je voldoende eten binnenkrijgt, maar overdrijf niet met het aantal koolhydraten. Ook bij het rusten speelt balans een belangrijke rol. Sla geen rustdagen over en blijf tijdens de rustdagen wel herstellen door rustig te bewegen. Zonder rustdag zullen je spieren niet herstellen en zal je op den duur geen progressie meer boeken in je trainingen.

Neem je rustdagen serieus!

Hoewel het erg aantrekkelijk is om je rustdagen over te slaan is dat allesbehalve effectief. Tijdens het trainen ontstaan er namelijk kleine scheurtjes in je spieren die op een rustdag worden hersteld. Hierdoor wordt je sterker en zal je zien dat je spiermassa toeneemt wanneer je je herstel ondersteund met voldoende eiwitten. Ga op een rustdag niet niets doen, maar blijf rustig bewegen om het herstel te ondersteunen. Of geniet van een heerlijke massage op de massage tafel Sport Lavit. Met een massage zorg je ervoor dat je afvalstoffen worden afgevoerd en dat je lichaam zich kan richten op het herstel van je spieren. Bovendien wordt de doorbloeding tijdens een massage gestimuleerd en kunnen je spieren zich heerlijk ontspannen. Na een massage ben je snel weer klaar voor een volgende training of wedstrijd.

Met goede rust en voeding verbeter je je sportprestaties

Of je nu een beginnende sporter bent of al jaren dagelijks in de sportschool of op het tennisveld staat, iedereen die een actief leven heeft is gebaat bij goede voeding en rustdagen. De rustdagen kan je gebruiken om rustig te bewegen of om een prachtige massagetafel uit te zoeken bij een massagetafel groothandel. Kies voor een rustige wandeling om je spieren te laten herstellen en zorg voor voldoende eiwitten in je voeding die het herstelproces zullen ondersteunen. Wanneer je je trainingen goed afwisselt met rustdagen zal je zien dat je veel meer progressie boekt dan wanneer je elke dag aan het trainen bent. Dat is natuurlijk niet wat je wilt, dus zorg ervoor dat je voldoende rust in je schema bouwt. Dan weet je zeker dat je het optimale uit jezelf en uit je trainingsschema haalt.