Het cliché beeld van de elektrische fiets voor senioren is veranderd. Tegenwoordig staat een e-bike vooral gelijk aan comfort. De fietsen worden steeds vaker gekozen voor dagelijks comfort of als het ideale vervoermiddel tijdens een sportieve fietstocht met de mannen. Er zijn talloze soorten elektrische fietsen en ze dragen wel degelijk bij aan jouw fitheid. Welke elektrische fietsen voor heren er zijn en hoe ze bijdragen aan je fitheid lees je in dit blog.

Fit met een e-bike

Waarom is een sportieve elektrische fiets ook voor de avontuurlijke man een must? Een elektrische fiets biedt trapondersteuning. Dat betekent dus niet dat je helemaal niks hoeft te doen. Een elektrische fietstocht heeft niet hetzelfde effect als het fietsen zonder motor, als we het hebben over de mate van inspanning. Alhoewel, hoe meer kilometers je je inspant op een elektrische fiets, hoe eerder je de kortere inspanning op een normale fiets evenaart. Plan in plaats van enkele uren dus een hele dag in om op avontuur te gaan met vrienden. Zo verbrand je zelfs met een e-bike toch heel wat calorietjes!

Modellen elektrische herenfietsen

Een traditionele herenfiets met stang? Daar kan verandering in komen. Steeds meer herenfietsen met motor zijn uitgerust zonder tussenstang voor een comfortabelere lage instap. Voor degene die toch liever een stoere fiets met stang wilt bestaat de Forte Comfort. De meeste accu’s zijn verwerkt in het frame. En sportieve elektrische fietsen hebben een balans tussen innovatie en functionaliteit. Deze fietsen hebben een robuuste uitstraling en verfijnde afwerking, zoals de Morena modellen.

Verschillende motoren en accu’s

Een voorwielmotor is subtiel weggewerkt en gaat op in het design. Zo valt het minder op dat jij trapondersteuning hebt. Een groot voordeel van een voorwielmotor is dat je nog steeds makkelijk fietst wanneer de accu leeg is. Dit komt omdat de motor berust op een rotatiesensor die meet of de fiets in beweging is. Alleen dan ondersteunt de motor bij het fietsen. Wanneer de accu leeg is heb je geen last van de motor die weerstand biedt bij de pedalen. Een trekkingfiets is geschikt voor sportief gebruik en lange afstanden. De accu bevindt zich op het frame, waardoor het zwaartepunt van de e-bike lager ligt en de fiets een stabielere wegligging heeft. Ook de middenmotor draagt bij aan de stabiliteit, doordat deze gemonteerd is op de trapas. Bijkomend voordeel: fietsen met het zwaartepunt in het midden (door de middenmotor), zijn daardoor ook gemakkelijker te tillen.

Snelle banden

Speciaal voor mountainbikers zijn er elektrische mountainbikes, zodat je ook ruige omgevingen en bossen kunt ontdekken. Dit zijn vaak fietsen met een lichtere motor in gewicht. Ook zie je bij elektrische mountainbikes dat zij vaak speciale banden hebben voor extra grip. De speciale banden van bijvoorbeeld het El Reventador model met gerangschikte noppen zorgen ervoor dat je gecontroleerd rijdt over gevaarlijke parcours. De samenstelling van banden met grip en een lichte motor zorgt voor extra spanning en speed wanneer je door het bos rijdt op je elektrische mountainbike.

Ben je benieuwd wat voor sportieve elektrische fiets bij jou past? Houd dan rekening met de activiteit waarvoor jij  jouw fiets het liefst gebruikt. De uitgelichte type fietsen  in deze blog zijn niet de enige varianten. Het elektrisch fietsen aanbod is namelijk groot, neem eens een kijkje in een showroom of maak een testrit.