Sporten is gezond, dat is alom bekend. Niet alleen goed voor je lichaam maar ooik goed voor je hoofd. Een uitlaatklep om die negatieve energie eruit te werken. Beginnen met sporten is daarom verstandig maar om er motivatie voor te vinden is soms moeilijk. Als je nog niet weet welke sporten bij jou passen dan zijn hier een aantal populaire sporten waar jij eventueel in geïnteresseerd kan raken.

Balsporten

Bij balsporten denk je vaak als eerst aan voetbal of basketbal maar er zijn nog veel meer. Balsporten worden vaak gespeeld in teams, omdat het dan vaak ook teamsporten zijn. Balsporten hebben dan vaak ook spullen nodig om mee te spelen zoals een bal en andere extra materialen die weer verschillen per sport. Vaak zijn die niet goedkoop, dus pak je fanny pack voor heren er maar bij en pak je pasjeshouder want het kan wel aardig duur worden. Balsporten zijn sporten zoals tennis, paddellen, korfbal, handbal en hockey.

Krachtsporten

Dit zijn sporten waar je veel kracht voor nodig hebt en de spierontwikkeling een belangrijk onderdeel is. Sporten waar je veel voor moet trainen, denk aan handdrukken, gewichtheffen, discuswerpen, speerwerpen of kogelstoten. Dit zijn vaak sporten waar veel kracht bij komt kijken omdat je voor deze sporten iets ver moet gooien of iets zwaars moet dragen. De krachtsporten zijn bedoelt om mensen te laten zijn dat je erg sterk bent. Veel mannen doen aan dit soort sporten nadat ze heel lang naar de sportschool zijn geweest omdat ze daar al veel kracht hebben opgebouwd. Dan kunnen ze laten zien dat ze sterk zijn geworden, maar dit geldt ook voor vrouwen die hetzelfde hebben gedaan. Omdat mannen over het algemeen lichamelijk sterker zijn is er voor vrouwen een aparte klasse gemaakt zoals dat ook bij veel andere sporten het geval.

Atletische sporten

Dit zijn sporten waar je bij moet rennen of springen en waar je atletisch voor moet zijn. Sporten zoals turnen, free runnen, hordelopen, verspringen, estafette lopen of hardlopen zijn de sporten waar je soepel  voor moet zijn en waarvoor je veel fysieke training moet doen. Souplesse trainingen en cardio zijn goede trainingen om je verder te ontwikkelen in de atletische sporten. Sommige mensen hebben een talent voor een sport zoals één van deze, maar anderen moeten er hard voor werken, misschien beschik jij ook over een dergelijk talent maar weet je dat nog niet omdat je het nooit geprobeerd hebt. Free runnen is meer een sport voor mensen die houden van een uitdaging om dat je voor free runnen ook buiten kunt trainen. Het is vaak wet wat gevaarlijker omdat je niks hebt om je val te breken dus doe voorzichtig.

Overige sporten

Sporten zoals paardrijden of karten zijn hier niet benoemd omdat het niet onder één van de categorieën valt, maar het zijn nog steeds leuke sporten. Zelfs airsoft is een sport of professioneel drone racen. Er zijn genoeg sporten om te doen tegenwoordig dat je het zo gek niet kan bedenken of je kan het doen als een sport. E-sporten is ook een groot ding tegenwoordig omdat mensen zo goed zijn geworden in gamen dat ze er professionele toernooien voor maken met vaak ook een prijs. Sporten is voor iedereen, en iedereen kan sporten het is alleen altijd even zoeken welke sport bij jou past.