Goede voeding is een terugkerende trend onder vele sporters, deskundigen en onderzoekers. Ook de doorsnee huisvader- of moeder is er dagelijks mee bezig. Gezond eten wil namelijk iedereen die gezond wil leven. Voor sporters is het daarnaast nog belangrijker. Het is immers bewezen dat voeding zorgt voor een groot percentage van de lichaamsverandering tijdens en na het sporten. Mar wat is nou gezonde voeding? En de visie daarop verandert ook regelmatig. Het is daarmee nog lastige om het ‘juiste’ te eten. Als je er eenmaal achter bent welk eten wilt is het ook nog maar de vraag of het wel betaalbaar is én of het wel beschikbaar is in de reguliere supermarkt.

In online folders oriënteren

We zijn allemaal druk en bezig met veel verschillende dingen waardoor we geen tijd hebben om in de supermarkt te gaan rondneuzen. Online kun je eenvoudig thuis, als je aan het koken bent bijvoorbeeld, kijken er beschikbaar is. Zo is er de Coop folder waar je eenvoudig en snel de verschillende acties kunt checken in de winkel. Naast de verschillende acties krijg je ook een indruk wat ze alleemaal hebben dat overeenkomt met jouw dieet of sportvoeding. Als je weet wat je wilt kun jee eenvoudig een lijst maken en doorklikken naar de betreffende supermarkt en je bestelling plaatsen. Afhalen kan dan wel in de winkel

Gezonde voeding voor sporters ligt gewoon in de supermarkt

Ondanks veel onderzoeken is en blijft het basis eten het meest gezonde. Er zijn wel aanvullende supplementen bijvoorbeeld. Maar kijk maar eens naar plantaardige producten. Naast gezonde vitamine en mineralen zitten hier ook veel eiwitten in die je als sporter nodig hebt. Veel mensen denken dat je dit alleen maar als vlees en vis haalt. Sterker nog, eiwitten uit planten zijn ook heel lekker. En die zijn dus gewoon te halen bij een normale supermarkt.

Noten, zaden en avocado’s

Als laatste tip willen we graag nog een persoonlijke mening geven. Uit noten en zaden kun je als sporter veel voedingsstoffen halen. En denk bijvoorbeeld aan avocado’s. Veel (top)sporters hebben avocado’s toegevoegd aan hun dieet of zijn zelfs helemaal veganistisch gaan eten. Een ultra trailrunner zei ooit eens dat je tijdens een zware inspanning beter een avocado kan eten dan een gelletje opslurpen. En er blijken ook evenveel voedingsstoffen te zitten in een fatsoenlijke portie aardappelpuree dan de meeste energierepen.

Kortom, blijf met je gezonde voeding bij de basis en dit haal je gewoon bij elke supermarkt. Geen hoge rekeningen meer dus voor dure voedingssupplementen.