Vegan eten: voor, tijdens en na het sporten

uit onze blog

Welke sport je ook beoefend, goede voeding is erg belangrijk. Door goede voeding heb je voorafgaand je workout een solide basis energie om alles te kunnen geven. Of je nu een duursporter bent die wellicht voor het eerst een ultra trail wilt lopen of een fanatieke fitnesser, iedereen heeft genoeg energie nodig voor zijn of haar sport. Daarnaast kun je tijdens het sporten je voeding aanvullen en na het sporten is voeding ook weer belangrijk. Je hoort het al, sporten gaat niet goed zonder voeding!

Gezonde voeding voor elke sporter

Als we het nu even hebben over voeding ná het sporten dan kunnen we het volgende stellen. De voeding na het sporten is voornamelijk bedoelt om je reserve weer aan te vullen en stoffen binnen te krijgen die zorgen voor voldoende herstel. Kort door de bocht bestaat de voeding voor herstel eigenlijk voornamelijk uit eiwitten. Ofwel proteïne. Eiwitten zorgen namelijk onder andere voor het herstel van de minuscule scheurtjes in je spieren. Deze scheurtjes ontstaan tijdens het sporten. Je merkt het soms ook als je echt lekker diep gaat met je sport dat je de spieren echt voelt werken. Deze scheurtjes zijn uiteindelijk ook nodig om te kunnen groeien. En dat geldt niet alleen voor de echte krachtpatsers in de gym. Ook bij andere sporten werkt het op deze manier.

Veganistische proteïne voeding

Als je dan toch lekker bezig bent door te sporten en goed op je voeding te letten dan kun je ook eens denken aan verantwoorde voeding. Denk bijvoorbeeld aan organische vegan protein dat bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten. Op die manier weet je dat je alleen maar goede stoffen binnenkrijgt.

In de praktijk hebben we gemerkt dat je niet genoeg eiwitten binnenkrijgt als je je beperkt tot het eten van eieren ed. Je hebt gemiddeld 20 gram eiwitten nodig per 2 a 3 uur om je spiermassa en andere lichamelijk functies goed te kunnen blijven onderhouden. Een aanvulling op een efficiënte manier is dan ook acht een aanrader. Zeker als je gemiddeld of bovengemiddeld vaak sport en extra verband en dus extra goede voeding nodig hebt. En we quoten graag Fitshe die hier een goed punt heeft: “Fitshe offers a range of products that focus on supporting your healthy lifestyle.” Ofwel, met goede extra voeding wordt je gezonde sportersleven goed ondersteund. Ook een belangrijk punt trouwens: het is en blijft extra voeding. Dus blijf daarnaast voldoen gezonde voeding tot je nemen.

Wij zijn zeker fan van gezonde voeding en dan eigenlijk alleen maar verantwoord en eerlijk! Iets anders dan 100% natuurlijk komt er bij ons niet in en daar zijn we met Fitshe zeker eens. Wil je meer info? Check een fitshe.nl.