Tips om beter in voetbal te worden!

uit onze blog

Van professionele clubs tot aan amateurteams, de sport wordt in groten getale gespeeld in ons kleine land. Voetbal is een van de meest voorkomende sporten in Nederland en je zal dan ook niet gek opkijken als jouw zoon of dochter ervoor kiest een plekje in een team van de plaatselijke sportclub te willen opeisen. Vanaf jongs af aan hebben veel jongens zelfs de droom om op den duur professionele voetballer te worden; echter vergt dit uiteraard een hoop inspanning en trainingsuren (en misschien een tikkeltje natuurtalent). Gelukkig zijn een hoop voetbal manoeuvres, trucjes en zelfs conditie goed aan te leren, zelfs buiten je trainingen om. Lees snel met ons mee hoe je jouw voetbal skills kan verbeteren!

Oefening baart kunst

Oefenen, oefenen, oefenen. Wanneer je echt ambitie hebt om later een grote naam in de voetballers wereld te verdienen, gaat dit gepaard met een hoop oefenen. Op het schoolplein, buiten de trainingen… Met oefenen kan je denken aan het verbeteren van je conditie, door bijvoorbeeld te beginnen met hardlopen en stukken te sprinten, maar het kan ook juist gaan om de bal hooghouden, of trucjes (zoals snel passeren) aan te leren zodat je een betere balbehendigheid krijgt! Een top attribuut die jou kan helpen met het verbeteren van je voetbal level, is een rebounder (tip: kijk eens op Soccer Concepts voor de Voetbal rebounders van Soccer Concepts; top kwaliteit!) .

Krachttraining

Ben je nu op jonge leeftijd op zoek naar een carrière in de bekende balsport dan is dit niet misschien de beste tip voor je, maar ben je als volwassene op zoek naar een manier om jouw team te kunnen bijbenen? Dan kan je je voetbal skills perfect omhoog krikken door te starten met krachttraining! Je kan krachttraining op verschillende manieren uitvoeren, zo kan je bijvoorbeeld naar de sportschool gaan om hier met gewichten aan de haal te gaan, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om met lichaamsgewicht te trainen. Dit laatste zou je zelfs gewoon rondom het huis kunnen uitvoeren!

Verdiep je goed in de regels

Het verdiepen in je regels is van groot belang wanneer je op zoek bent om beter te worden in voetbal. Vanaf jongs af aan wordt natuurlijk aangeleerd wat je wel en niet moet doen, maar wanneer je je echt verdiept in de regels (door bijvoorbeeld je scheidsrechter bewijs te halen) zal je tijdens een wedstrijd heel snel kunnen anticiperen op situaties!