De coronapandemie dwingt ons om de digitalisering te versnellen. Over de hele wereld, op alle gebieden. Voor de fitnessbranche betekent dit dat coaching op afstand en online belangrijker is geworden. Tegenwoordig biedt elke sportschool online training aan. Niet alleen om bestaande klanten te bedienen, maar ook om een ​​breder publiek te bereiken. Dankzij 4G en 5G is het ook gemakkelijker om onderweg hoogwaardige content te streamen. De concurrentie om traditionele fitnessketens lijkt daardoor te zijn toegenomen door de digitalisering. Tegelijkertijd blijkt uit onderzoek dat er nog volop kansen zijn voor de fitnessbranche als geheel. Volgens RunRepeat zal de waarde van de onlinefitnessindustrie in 2027 groeien tot 59 miljard dollar. De gegevens laten een toename van 12% zien in fysieke aanwezigheid bij sportscholen die virtuele lessen aanbieden. De sleutel tot de fitnessketen blijkt een hybride model te zijn, waarbij klanten hun fitness online en in de sportschool kunnen uitoefenen.

Bewegen is het medicijn

De epidemie heeft de ogen van veel mensen geopend. Een goede gezondheid en een goede levensstijl helpen ons om ons beter te beschermen tegen virussen en ziekten. Door samen te werken met artsen, fysiotherapeuten en voedingsdeskundigen kunnen programma’s worden ontwikkeld waarmee mensen onder supervisie wellness-werk kunnen doen in eigen huis. Ook wordt het interessant om te zien welke rol zorgverzekeraars hierin gaan spelen en hoe werkgevers werknemers die steeds vaker in hybride formules werken kunnen stimuleren om fit en gezond te blijven. Ook voor fitnessketens zijn er mogelijkheden.

Sporten wordt sociaal

Vanwege de lockdowns en andere maatregelen die het sporten bijna onmogelijk maakte, om het coronavirus in te dammen, zien en spreken we vrienden en familie een stuk minder dan voorheen. Hierdoor is sporten & bewegen geëvolueerd tot dé sociale momenten. Of dit nu buiten is op een openbare plek of bij iemand thuis in een zelfgemaakte gym. We merken door deze situatie goed dat het sociale aspect van sporten en bewegen niet kan worden onderschat. Dat rondje hardlopen wat je met je vrienden deed tijdens de lockdown, is wellicht een blijvende traditie. Lekker met je vrienden in de buitenlucht. Hier heb je geen loopband in de sportschool voor nodig.

Online fitness spullen kopen

Het is nu in de artikel wel gebleken dat thuis sporten erg goed kan. Als je dan online je spullen gaat kopen, want dat is wel handig als winkels dicht zijn, zoek dan eerst eens op de feedback van anderen. Check eens de betersport reviews en Kellersports reviews daar hebben we goede ervaringen mee. Op die manier weet je of een webshop goed en betrouwbaar is. Tegenwoordig zijn deze reviews erg belangrijk. Iedereen kan namelijk wel een shop beginnen, maar de vraag is of het allemaal we goed is. Zorg dus dat je goed weet waar je online je nieuwe thuisfitness spullen koopt.