Steeds meer mensen vertrekken op vakantie. Niet onlogisch nu corona minder aanwezig is. De ene vakantieganger houdt van een rust vakantie, gewoon lekker lui aan het zwembad of strand liggen. Terwijl andere vakantiegangers zo actief mogelijk willen zijn. Speciaal voor deze mensen schreven we onderstaande blog. Hierin geven we tips en tricks om van een sportieve vakantie een succes te maken.

Bepaal je vakantiebestemming

Eerst en vooral is het belangrijk om de juiste bestemming te kiezen. Ga je naar een warm land? Dan gaan de sportieve activiteiten er anders uitzien dan dat je naar een koud land gaat. Indien je van fietsen houdt kan een bergachtige bestemming zeker en vast een meerwaarde bieden. Daarnaast zien we door corona een stijgende trend in wandelen. Peaks of the Balkan Trail in Albanië is een voorbeeld van een actieve wandelvakantie die deze trend bevestigt.

Bepaal de activiteiten van jouw vakantie

Zodra je de bestemming vastlegt kan je concrete plannen maken. In een natuurlijke omgeving zijn er tal van activiteiten mogelijk. Zo kan hier gefietst of gewandeld worden. Daarnaast zijn er ook randactiviteiten mogelijk. Denk maar aan zwemmen, raften, kitesurfen, paardrijden etc. een concrete opsomming maken met de activiteiten die je wilt doen is dan ook zeer verstandig.

Maak een checklist voor je vertrekt

Vakantiebestemming? Check! Activiteiten? Check! Nu is het van cruciaal belang dat je niks vergeet mee te nemen. Voor een fietsvakantie is een fietsendrager met de bijhorende fietsen een optie, zeker als je op je eigen materiaal wilt rondtoeren. Voor een wandelvakantie raden we aan om een huttentocht paklijst klaar te maken. Deze lijst benoemd namelijk alles wat je voor deze vakantie nodig hebt. Enkele belangrijke voorwerpen vind je hieronder:

  • Rugzak met de bijhorende regenhoes
  • één lichte en snel drogende broek
  • Lakenzak
  • Waterzak
  • Wandelkaart/ kaart op je smartphone
  • Paspoort
  • 2 à 3 onderbroeken

Kortom, voor een succesvolle vakantie met de nodige actie is een voorbereiding van cruciaal belang. Plan dan ook eerst je bestemming voordat je verdere plannen maakt. Daarna is een opsomming van de activiteiten en een volledige checklist van essentiële waarde. Door deze goede voorbereiding kan je tijdens de vakantie volledig, voor de volle 100% genieten van je welverdiende vakantie.