Door het coronavirus zijn er een hoop dingen dicht, zo ook de sportschool. Hierdoor zien we al een hoop creatieve oplossingen, zodat mensen toch kunnen gaan sporten. De laatste weken zijn mensen massaal gaan hardlopen of wandelen om toch nog even van de buitenlucht te genieten. Het weer is hier namelijk perfect voor! Het is belangrijk om dit iedere dag of in ieder geval een aantal keer per week te blijven doen. Na een wandeling voel je je weer een stuk lekkerder en het is ook nog eens een goede afleiding. We hebben een aantal dingen onder elkaar gezet die wandelen een stuk leuker maken, ook geven we een aantal tips.

Wandelen met vrienden

Het is helaas niet meer mogelijk om met een hele groep vrienden bij elkaar te komen. Sterker nog, het is beter om zo min mogelijk in contact te komen met andere. Als je toch wil afspreken met een vriend of vriendin is wandelen een goede optie. Het is een stuk leuker dan in je eentje en je hebt ook nog eens sociaal contact. Zorg wel dat je je aan de maatregelen houdt van het RIVM. Bewaar dus altijd de 1,5 meter afstand en vermijd groepjes die groter zijn dan 3 personen.

Kies een leuke route

De meeste mensen hebben wel een leuke wandelroute in hun stad of dorp. Dat is natuurlijk hartstikke fijn, het nadeel is alleen dat je na een aantal keer deze route waarschijnlijk wel zat bent. Probeer daarom ook eens af te wisselen en ga op zoek naar leuke routes. Je kunt bijvoorbeeld een keer naar het strand of bos gaan. Op internet kun je allerlei verschillende routes, parkjes en bossen te vinden. Waarschijnlijk zijn er ook bij jou in de regio meer dan genoeg leuke plekken om heerlijk te wandelen.

Tips voor het wandelen

Als je ook aan het wandelen bent geslagen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten of die leuk zijn om te doen. Wij hebben een aantal van deze dingen op een rijtje gezet. Als je deze punten toepast kun je voorbereid op pad!

  • Zorg voor goede wandelschoenen heren of wandelschoenen dames
  • Probeer er een routine van te maken, bijvoorbeeld door vaste dagen in te plannen.
  • Begin rustig en bouw de afstand op.
  • Houd bij hoeveel kilometer je hebt gelopen.