Veel internationale toppers hebben het voetbal geleerd in een pannakooi. En zeg nou zelf: wie heeft er nou nog nooit een balletje getrapt in een pannakooi? Door te voetballen in de kleine ruimte krijg je een goede techniek en deze basis neem je weer mee naar het voetbalveld. Menig voetballer heeft dan ook de fijne kneepjes van het voetbal geleerd in de pannakooi.

Voetballen in de pannakooi

Maar pannakooivoetbal biedt nog veel meer voordelen.  Pannakooivoetbal is namelijk een geweldige manier om mensen bij elkaar te brengen en plezier te hebben. Het is een contactloos spel dat je met zoveel mensen kunt spelen als je wilt. Als je je verveelt, is dit een goede manier om de dag door te brengen met je vrienden of familie. Pannakooivoetbal is een vorm van voetbal die wordt gespeeld in een kleine, afgesloten arena zonder muren. De game bestaat al tientallen jaren in Europa en Azië, maar is in Noord-Amerika nog relatief onbekend. Maar wereldwijd is pannavoetbal aan een enorme opmars bezig en dat is niet voor niets!

De voetbalkooi zelf

De voetbalkooi –  zo wordt een pannakooi ook wel genoemd – is ongeveer 10 meter breed en 20 meter lang. Er zijn ook andere afmetingen beschikbaar, afhankelijk van waar de pannakooi moet komen. De doelen worden aan beide zijden van de kooi aan elk uiteinde van het veld geplaatst. Vaak zijn pannakooien van RVS gemaakt. Er bestaan geluidsarme pannakooien wat natuurlijk erg handig is als je de kooi bijvoorbeeld plaatst in een drukke woonwijk. Als de bal dan hard op het RVS materiaal geschoten wordt, zal dit een minimaal geluid geven. Je hebt dus geen overlast.

Tijd voor een potje

Wil je een potje pannakooivoetbal spelen? Zorg dan dat je er klaar voor bent. Want pannakooi voetbal kan lastiger zijn dan gedacht. Waar je aan moet denken? De constante behoefte om scherp te blijven. Het maakt niet uit waar je bent op het veld, want er zijn geen grenzen of muren om je te beschermen. Je weet nooit wanneer de andere speler van achter van je komt! Pannakooi voetbal zit dus vol verrassingen. Zorg dat je er klaar bent als je eenmaal de pannakooi instapt. Ga de strijd aan met je vrienden en heb plezier in de leukste sport op deze aarde en leer de basis van het voetbalspel. En wie weet maak jij wel de stap naar het professionele voetbal. Wie niet waagt, wie niet wint!