Laat het ontbreken van een actief lidmaatschap van een sportschool je niet beletten om fitter te worden. Niemand heeft een sportschool nodig om in topvorm te komen, wat handig is als je bedenkt hoe vaak de toegang tot sportscholen het afgelopen jaar is beperkt. Er zijn talloze manieren om thuis fit te worden. Je kunt investeren in losse gewichten, medicine ball, fitness hoelahoop met gewicht of cardio-apparaten zoals loopbanden of hometrainers en uw sportschooltrainingen herhalen, maar je kunt jezelf ook in vorm houden door alleen maar lichaamsgewichtoefeningen te gebruiken.

Ideeën voor thuistraining

Een fitnessroutine hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door het eenvoudig te houden, wordt het consequent veel gemakkelijker – en die consistentie is wat een verschil zal maken voor jouw conditie. Laat je niet afschrikken als je in het begin sommige oefeningen te moeilijk vindt om de volle 30 seconden te doen. Je kan oefeningen doen met een fitness hoelahoop met gewicht, maar je zou ook eerst zonder gewicht kunnen beginnen.

“Als je push-ups moeilijk vindt, kun je je handen op een stoel leggen”, Als je worstelt met een normale, ongewogen squat, kun je proberen op een stoel te hurken – het verkort het bewegingsbereik, waardoor je de hele tijd de juiste techniek kunt behouden.”

Je zou ook simpelweg de volgende oefeningen kunnen doen met een medicine ball.

  1. Squat to Press.
  2. Russian twist.
  3. Back Extension Pass.
  4. Push Up to knee.
  5. Power Cross Chop.
  6. Front Lunges Pass.

Trainingsplannen voor thuis

Of je nu in de sportschool of thuis aan het trainen bent, het hebben van een plan om te volgen kan het verschil maken. Zodra je klaar bent en je krachttraining workout hebt samengesteld, is de eerste stap het vinden van een plek in je huis waar je comfortabel kunt trainen. Je zult een plek willen vinden dat voldoende ruimte heeft om je armen en benen vrij te bewegen. Als je net begint met krachttraining, zou je misschien online een ‘krachttraining voor beginners’ video kunnen kijken. Dit kan je helpen om verschillende oefeningen op de juiste manier te leren doen, en ook om op de juiste manier op te warmen en af te koelen.