Het is niet altijd even makkelijk om genoeg te bewegen. Vooral nu de sportscholen dicht zijn, is in beweging blijven echt een uitdaging. Maar niet getreurd, want daar zijn oplossingen voor! Tegenwoordig bieden diverse sportscholen de mogelijkheid om buiten te trainen! Zo kan je ondanks de maatregelen bijvoorbeeld boksen in Almere

Boksen heeft tevens heel veel pluspunten voor je gezondheid. Dus ben jij geïnteresseerd in boksen? Of het nu buiten is, of indoor als alles weer open gaat? Lees dan snel verder voor alle voordelen van deze sport op een rijtje:

1. Het verbetert je conditie

Een van de grote voordelen van boksen is dat het je conditie in een hoge mate verbetert. Boksen is de meest invloedrijke sporten, betreft je conditie. Dit komt, doordat de sport erg zwaar en intensief is. Je bent namelijk continu in beweging met je hele lichaam. In het begin is het daarom ook zwaar, maar naarmate je langer bokst, zal het steeds makkelijker gaan. Gezien boksen een hele hoop spierkracht, discipline en snelheid vergt, schaaft het je conditie daarom ook zeker bij.

2. Je leert jezelf beter verdedigen

Hoe je het ook wendt of keert: je weet nooit wanneer je mogelijk in een gevaarlijke situatie terechtkomt. Natuurlijk kan je je niet voor elke situatie behoeden, maar de zelfredzaamheid is groter, wanneer je jezelf goed kan verdedigen. Boksen zorgt er immers voor dat je, wanneer je wordt aangevallen, kan terugvechten. En de technieken die je leert tijdens de training, kunnen goed van pas komen op onverwachte momenten.

3. Al je spieren worden getraind

Een full body workout is vaak het meest effectief om fitter te worden, omdat je al je spieren hiermee aan het werk zet. Boksen dient daarom ook als een workout voor je hele lichaam. Je stoot namelijk met zoveel mogelijk kracht. Hiervoor is het belangrijk dat je je hele gewicht in de strijd gooit. Dus niet alleen je armspieren zijn aan het werk, maar ook je benen, je heupen, je buikspieren, je rug en je schouders en je armen zullen gaan werken. En geloof me: na de training zal je dit 100% zeker ook voelen.