Elektrische fietsen zijn net gewone fietsen, maar dan met het voordeel van trapondersteuning. Tot een snelheid van 25 kilometer kun je rekenen op trapondersteuning tijdens het fietsen op een elektrische fiets. Daarboven zul je weer volledig van je eigen kracht gebruik moeten maken. Een E-Bike behoort tot een andere categorie dan elektrische fietsen, want daarmee kun je vooruit komen zonder zelf te hoeven trappen. Bij een elektrisch fiets wordt er kracht geleverd door het elektrisch systeem, maar de hoeveelheid kracht is daarbij afhankelijk van de kracht van de fietser zelf. Voorheen waren elektrische fietsen vooral populair onder senioren, maar tegenwoordig heeft ook de jongere generatie de voordelen ervan ontdekt.

Koopadvies elektrische fietsen

Bij het maken van een keuze uit het online aanbod van elektrische fietsen kun je rekening houden met de kracht van de accu. Daarbij kun je de keuze laten afhangen van hoe vaak en over welke afstand je vaak gebruikmaakt van de fiets. Zo zijn er mogelijkheden om een elektrische fiets met een actieradius van zestig kilometer of van meer dan 100 kilometer te kopen. De actieradius is de totaalafstand, die er met de fiets afgelegd kan worden zonder de accu tussentijds op te laden. Overigens wordt de actieradius ook nog beïnvloed door andere factoren, zoals weerstand, totaalgewicht en van het trapbekrachtigingsniveau. Het is ook handig om te kijken of de batterij uitneembaar is of ingebouwd.

Online elektrische fiets kopen

Je kunt online een elektrische fiets kopen nadat je alle belangrijke aspecten van elektrische fietsen met elkaar hebt vergeleken en tot een keuze bent gekomen. Er zijn meerdere merken beschikbaar, zodat je naar wens ook daar nog rekening mee kunt houden. Bovendien hebben de fietsmerken vaak meerdere modellen fietsen met elektrische trapondersteuning in het aanbod. Je kunt dus uit het online aanbod van elektrische fietsen altijd tot de beste keuze komen en meteen een bestelling plaatsen.