Het wedden op sportuitslagen is een vermakelijke bezigheid die voor wat extra spanning in je leven zorgt. Met een kleine inzet kun je namelijk een mooie winst pakken als de uitslagen overeenkomen met jouw voorspellingen. Het aantal sporten waarop mensen weddenschappen afsluiten, is in de loop der jaren behoorlijk gestegen. In een goed casino online kun je kiezen uit een groot spelaanbod, waaronder het afsluiten van een weddenschap. Maar wat zijn de populairste sporten om op te wedden?

Voetbal

Al vele jaren staat voetbal eenzaam aan de top waar het de populariteit van sportweddenschappen betreft. Dat is niet zo vreemd, om twee redenen. Op de eerste plaats is voetbal met afstand de sport die in Nederland het meest wordt beoefend. Er zijn dus sowieso al veel fans van dit spel en dat helpt natuurlijk goed mee. Bovendien kun je al jaren de Nederlandse uitslagen van het betaald voetbal voorspellen door simpelweg een formulier in te vullen bij de winkel op de hoek. Het zit dus al behoorlijk ingeburgerd in onze cultuur.

Paarden

Ook het wedden op paardenraces is een bekend fenomeen. Op dit moment is online blackjack het tweede populairste spel, maar we richten in dit artikel ons uitsluitend op sporten. De omzet van de totalisator bij de kortebaan in het jaar 2019 voor het eerst meer dan een miljoen euro aan omzet. Dat is een duidelijk signaal dat Nederlanders steeds vaker een gokje wagen als ze paardenraces bijwonen.

Tennis

Ook het wedden op internationale tennistoernooien is voor veel gokkers een geliefde bezigheid. Tennis is in ons land de nummer twee op het gebied van de meest beoefende sporten. Maar ook mensen die zelf niet regelmatig een balletje slaan, zitten vaak aan de buis gekluisterd om de verrichtingen van de toppers op de wereldranglijst te volgen. Zo’n televisiesessie wordt natuurlijk veel spannender als je weet dat je er ook nog wat geld mee kunt verdienen.

Mixed Martial Arts

Bij bokswedstrijden sloten bezoekers voorheen vaak al onderlinge weddenschappen af op de afloop ervan. In het verlengde daarvan zijn tegenwoordig ook de wedstrijden op het gebied van Mixed Martial Arts populair bij de gokkers. De hele entourage van dergelijke wedstrijden leent zich natuurlijk uitstekend voor een weddenschap. Je zou kunnen stellen dat juist Mixed Martial Arts bij uitstek publiekssporten zijn. Hieronder vallen bijvoorbeeld boksen, Muay Thai, Braziliaanse jiu jitsu, judo, worstelen, kickboksen, sambo en taekwondo.

Formule 1

Wat te denken van de verrichtingen van onze eigen Max Verstappen? Hij gaf extra kleur aan de eerste Nederlandse grand prix van dit millennium door in Zandvoort als eerste te finishen. Reken maar dat hierop menig weddenschap werd afgesloten. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor die specifieke race, maar voor de hele reeks in de Formule 1.

Live sportweddenschappen

De ontwikkelingen van online sportweddenschappen volgen elkaar in hoog tempo op. Deze revolutionaire techniek heeft het mogelijk gemaakt om weddenschappen af te sluiten terwijl de wedstrijd al begonnen is. Op die manier beleef je een wedstrijd tegenwoordig op een heel andere manier. Het voegt echt iets toe aan je middagje of avondje televisiekijken. En als het dan ook nog eens iets toevoegt aan je banksaldo, dan is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen!