De lekkerste recepten met courgette

uit onze blog

Wist je dat het seizoen voor courgettes uit Nederland loopt van juli tot en met september? Misschien wel niet, omdat courgettes het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Met courgette kun je veel kanten op, van een simpele salade tot courgetti. Inspiratie nodig? Wij hebben de lekkerste recepten met courgette voor je op een rij gezet.

Courgette soep

Misschien wel het makkelijkste en lekkerste courgette recept van allemaal: courgette soep! Maak de soep met alleen courgette, of mix de courgette met zoete aardappel, venkel of tomaat.

Courgetti pasta

Courgetti blijft een hit. Wat het precies is? Courgetti is spaghetti, maar dan gemaakt van courgette. Met behulp van een spiraalsnijder kun je zelf courgetti maken. Lijkt op spaghetti, maar het is een stuk lichter. Je kunt courgetti eten net zoals een normale pasta, met een heerlijke pasta saus eroverheen. Warm de courgetti niet op, omdat deze hier wat papperig van wordt. De courgetti wordt vanzelf warm wanneer je de saus eroverheen giet.

Plaattaart met courgette

Een plaattaart kun je zowel ‘s avonds eten, maar ook tijdens de borrel of als lunch. Grill de courgette voordat je deze op de plaattaart legt, zodat de smaak behouden blijft. Mix met bijvoorbeeld ricotta en rucola en je hebt een heerlijke maaltijd!

Gevulde courgette

Naast dat je courgette kunt snijden en door je maaltijd heen kunt mengen, kun je de courgette zelf ook vullen met een lekkere vulling. Ga voor een vulling van chorizo, wortel en bleekselderij of voor een vulling van tonijn, bosui en trostomaten. Je kunt de courgette vullen door hem in de lengte te snijden, maar je kunt er ook voor kiezen om baby courgettes te gebruiken.

Quiche met courgette

Nog zo’n heerlijk en makkelijk recept: quiche gevuld met courgette. Ga voor een Franse quiche met courgette, geitenkaas en munt of voor een quiche met courgette, mozzarella en paprika.

Zoete recepten met courgette

Wist je dat je met courgette niet alleen hartige, maar ook zoete gerechten kunt maken? Zo veelzijdig is de groente dus! Maak verrassende muffins van courgette, komijn en feta, een gezonde courgettecake, of brownies van courgette en dadels.