Tijdens een verhuizing zijn er veel dingen waar u rekening mee moet houden. Denk aan de verhuizing van spullen, maar ook de zakelijke aspecten van een verhuizing. Het afsluiten van bepaalde contracten is belangrijk, maar ook het aanvragen van bepaalde vergunningen. Wij vertellen u hier waar u rekening mee moet houden.

Hypotheek meenemen

Vaak kunt u naar een nieuwe woning de hypotheek meenemen van het oude huis. Vaak kunt u bij een woning met hogere waarde ook een aanvullende hypotheek afsluiten. Het aflossen van de hypotheek bij aankoop van een goedkoper huis is ook een optie.

Het wijzigen van uw adres en verzekeringen

Op het moment dat u gaat verhuizen moet u zelf de adresgegevens doorgeven aan bepaalde bedrijven en instanties. Het kan ook handig zijn om bij een verhuizing naar een drukke stad een fietsverzekering af te sluiten. Zo voorkomt u eventuele diefstal. Er zijn meerdere aanbieders zoals Inshared.

Energiecontract en telecomcontract

Een van de belangrijkste dingen die komen kijken bij een verhuizing is de afsluiting van energiecontracten en telecomcontracten. Kijk daarbij naar de opties die uw huidige leveranciers aanbieden. Ook de betaling van de riool- en afvalstoffenheffing is een belangrijk onderdeel wat komt kijken bij een verhuizing. Kijk goed wanneer de betaaldatum is en of u nog wat terug kunt ontvangen. Deze betalingen worden namelijk jaarlijks gedaan. Komt u dus halverwege het jaar in het huis wonen? Dan zit er een grote kans is dat u wat terugkrijgt.

Huisarts, tandarts en apotheek

Kijk bij een verhuizing op verre afstand van uw huidige woonplaats of het nodig is dat u zich inschrijft bij een nieuwe zorginstelling. Denk er wel aan dat u zich op tijd inschrijft, dit is nodig om de juiste zorg te kunnen ontvangen.

Parkeervergunning

Verhuist u van een rustige, ruime plek met eigen oprit en/of parkeerplek naar de stad? Denk er dan aan dat u vaak een parkeervergunning nodig heeft. Dit kan soms even duren voordat u die vergunning heeft, begin er dus op tijd mee. Bij het verhuizen kan het zijn dat u ook een tijdelijke vergunning voor een verhuiswagen moet aanvragen.