Topsport fietskleding voor jou

uit onze blog

Ben jij iemand die graag door weer en wind heen fietst? Niet bang om nat te worden, maar ook kan genieten van de zon. Dan heb je uiteraard wel goede fietskleding nodig. In deze blog gaan we het hebben over de fietskleding van topsporters en hoe je deze zelf kunt uitzoeken.

Echte topsport

Als het gaat om fietsen, dan hebben we het over topsport. Bij topsport hoort ook top kleding. Zo is het bij fietskleding van groot belang dat het goed past. Wanneer de fietskleding niet goed past, kun je ook niet optimaal presteren. Daarnaast heb je wanneer je optimaal wil presteren, ook een goed samengestelde outfit nodig. Ook is het geen overbodige luxe om in comfortabele kleding te kunnen fietsen.

Zo heb je een goede helm nodig. Voor wanneer je valt dat je goede bescherming hebt, maar ook weer niet te zwaar voor onnodig gewicht. Ook is het handig als je een goede fietsbroek en fietsshirt hebt. Wanneer je met normale kleding op een racefiets gaat zitten, kan dit voor huidirritatie zorgen. Daarnaast is fietskleding ervoor gemaakt om de wind te breken, zodat het niet te koud wordt op de fiets. En misschien wel het belangrijkste is goede fietsschoenen. Fietsschoenen zorgen ervoor dat je maximale grip hebt op de pedalen, het laatste wat je wil is dat je voet wegglijdt van de pedalen.

Alle seizoenen door

Wanneer je echt door alle seizoenen heen fietst, wil je ook voor elk seizoen gepaste fietskleding. Het assortiment fietskleding van AGU biedt meerdere soorten fietskleding voor elk seizoen. Wanneer je gaat fietsen en de zon schijnt volop, wil je wel kunnen zien waar je naartoe fietst. Een normale zonnebril past niet goed onder je helm, dus is het wel fijn om een fiets zonnebril te hebben. Een fiets zonnebril is gemaakt om samen te dragen met een helm, waardoor deze geen onnodige druk uitoefent op het hoofd.

Wanneer je door de regen heen gaat fietsen, is het wel fijn als je niet een volledig nat pak krijgt. Helemaal natte schoenen worden over het algemeen als vervelend ervaren. Voor deze weersomstandigheden kun je regenkleding voor op de fiets aanschaffen. Zo kun je een regenjas nemen en een regenbroek, zodat je niet volledig doorweekt raakt. Om ervoor te zorgen dat je schoenen niet volledig nat worden, kun je overschoenen aan doen. Overschoenen zijn in principe regenjassen, maar dan voor je schoenen.