Top 4 voordelen van een fitness app

uit onze blog

Om wat extra motivatie bij het sporten te krijgen is het aan te raden gebruik te maken van een fitness app. Echter heeft het gebruik van een fitness app nog veel meer voordelen. Wat deze zoal zijn en hoe jij hier het beste gebruik van kunt maken, leggen wij je in dit artikel uit. Doordat fitness apps verkrijgbaar zijn voor erg veel verschillende smartphones, is er altijd wel een geschikte app voor jou. Daarnaast kun je ook kiezen uit een groot aanbod van apps die zowel Nederland als Engels zijn.

#1 Overzicht goede voeding

Voeding is iets wat enorm belangrijk is bij het sporten. Door gezond te eten zal je meer energie krijgen voor je workouts en dus ook beter kunnen presteren. Daarnaast is het belangrijk om na afloop van een stevige workout goed te eten. Denk bijvoorbeeld aan het eten van voldoende eiwitten na afloop van de training, om de spieren weer goed aan te kunnen vullen! Daarnaast is het ook belangrijk dat je altijd voldoende groenten blijft eten, en ga zo maar door. Het gebruik van extra supplementen zoals astaxanthine is ook niet meer weg te denken bij de moderne sporter. Om alles zelf met de hand bij te houden is natuurlijk niet zo praktisch. Daarom is het aan te raden gebruik te maken van een fitness app. Een fitness app houd namelijk bij welke activiteiten je doet en wanneer je deze doet. Ook kun je in de app aangeven wat je gegeten hebt.

Mocht je meer tips of informatie willen over voedingssupplementen, check dan Synofit eens.

#2 Verloop bijhouden

Rondom het fitness zal de app aangeven hoeveel kcal jij hebt verbrandt, en hoeveel je weer meer moet innemen verder te gaan. Ook kunnen de apps advies geven over welke producten je zo al moet eten, of waar je best wat extra van kunt hebben. Zo is het mogelijk om ook fitness apps met een persoonlijke voeding diëtist in elkaar te laten integreren. Hierdoor kun jij altijd optimaal sporten en optimaal herstellen.

#3 De app motiveert je

Een sport app kan enorm helpen met motivatie. Zo kun je zelf doelen opstellen en na afloop van elke training zien hoe je op dit moment naar je doel toegaat, of wat je meer moet doen om je doel te bereiken. Als je bijvoorbeeld bent gaan sporten om af te vallen zal de app bij houden met welk gewicht je bent gestart en naar welk gewicht je toe wilt streven. Elke keer als je dan de app checkt zie je welke trainingen je de komende tijd moet doen om meer af te vallen en weer op je ideale gewicht uit te kunnen komen. Maar ook voor andere doelen, zoals het bouwen van meer spiermassa, is een fitness app erg handig voor motivatie. Zo zijn er steeds meer fitness apps op de markt die tijdens het sporten bijhouden hoeveel kcal je al hebt verbrandt, en ook is er vaak de mogelijkheid om een gps functie te gebruiken. Dit is ideaal wanneer je de buitenlucht in gaat voor een lange fietstocht of wanneer je gaat hardlopen. Tijdens het hardlopen kun je via de app zelf muziek opzetten, of je favoriete afspeellijst laten afspelen.

#4 Altijd en overal

De app op je smartphone is overal te gebruiken. Tevens is deze bijna altijd wel compatibel met andere apps en apparaten. Hierdoor kun je vaker bezig zijn de het sporten, wanneer jij maar wilt. Als je smartphone genoeg batterijen heeft kun je er altijd gebruik van maken en mocht je een échte doorzetter zijn, dan kun je ook nog een powerbank meenemen tijdens je sporten. Dan kun je echt door blijven gaan! Dan kun je op locatie al je oefeningen doen en alles bijhouden.