Ben je moe van het omgaan met vervelende hoofdpijn die uit het niets lijkt te komen en je dag verpest? Zo ja, dan ben je niet de enige. Of ze nu veroorzaakt worden door stress of vermoeide ogen, hoofdpijn kan een echte pijn zijn en het moeilijk maken om je te concentreren op je dagelijkse taken. Gelukkig zijn er enkele oplossingen die je kunnen helpen om die vervelende hoofdpijn te bestrijden.

Beweeg regelmatig

Het klinkt misschien contra-intuïtief, maar het is bewezen dat lichaamsbeweging een effectieve methode is om hoofdpijn te bestrijden. Regelmatige lichaamsbeweging maakt endorfine vrij, natuurlijke hormonen die werken als pijnstillers en die de ernst en frequentie van je hoofdpijn kunnen helpen verminderen. Lichaamsbeweging helpt ook het stressniveau te verlagen, een andere veel voorkomende oorzaak van hoofdpijn. Zelfs slechts 20 minuten lichte cardio per dag kan wonderen doen om hoofdpijn te voorkomen.

Beheers het stressniveau

Stress is een van de meest voorkomende oorzaken van hoofdpijn, dus het is belangrijk om manieren te vinden om die zoveel mogelijk te beheersen. Daarbij kun je denken aan activiteiten als yoga of meditatie, of gewoon elke dag een paar minuten voor jezelf nemen om te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Het vinden van gezonde manieren om je af te reageren op stressvolle situaties kan ook helpen om hoofdpijn veroorzakende stressniveaus te verminderen.

Botox-injecties

Als je op zoek bent naar meer langdurige verlichting van frequente migraine of chronische spanningshoofdpijn, kunnen botoxinjecties een optie zijn die de moeite waard is om te onderzoeken. Botox wordt in specifieke spieren geïnjecteerd om zenuwsignalen te blokkeren die bijdragen aan hoofdpijn. Dit maakt het zeer effectief bij de behandeling van met name chronische spanningshoofdpijn en migraine. Botox behandelingen duren meestal tot drie maanden voordat ze herhaald moeten worden, maar veel patiënten melden positieve resultaten binnen enkele dagen na hun eerste injectie.

Laat je adviseren

Hoofdpijn kan soms uit het niets komen, het is daarom belangrijk om dit te voorkomen. Dit kun je doen met regelmatig te bewegen, maar ook je stressniveau beheersen. Helpt dit niet? Dan kun je botox- injecties overwegen. Botox migraine kan helpen bij het tegengaan van de hoofdpijn. Ben je benieuwd? Neem dan een kijkje op de website van Marco van Coevorden en laat je adviseren.