Trekt Frankrijk jou ook zo aan? Dit prachtige land heeft niet alleen voor ieder wat wils maar is ook nog eens enorm goed bereikbaar. Ook met de auto kun je allerlei leuke trips door Frankrijk maken. Wil je niet te lang onderweg zijn maar wil je onderweg wel zoveel mogelijk moois zien? Er zijn heel veel mooie bestemmingen en vakantiehuizen in Frankrijk waar je in korte tijd veel kunt bezichtigen en ontdekken. Je kunt hier inspiratie opdoen van drie korte trips door Frankrijk!

1: Ontdek het prachtige Noord-Frankrijk

Wil je er vanuit Nederland met de auto op uit naar Frankrijk? Dan is in ieder geval het prachtige Noord-Frankrijk goed bereikbaar en een absolute aanrader voor een korte trip. Wat kun je hier allemaal ontdekken? Van de Franse Champagnestreek en de kuststad Calais tot de Franse Ardennen en de schitterende streek Elzas: Noord-Frankrijk heeft heel veel te bieden voor de nieuwsgierige vakantieganger. Neem de fietsen mee en ontdek de charme van de vele natuurparken in het noorden van Frankrijk. Binnen een aantal dagen kun je al volop kennismaken met de levendige en unieke sfeer van het schitterende Frankrijk.

2: Luxe aan de Côte d’Azur in het zuiden

Wanneer je wilt baden in echte luxe is een korte trip naar de Côte d’Azur zeker een goed idee. Kies een van de luxe vakantiehuizen in het zuiden van Frankrijk en laat je eens even goed verwennen tijdens jouw verblijf. Wandel over de boulevard, geniet van de lekkerste wijnen en culinaire hoogstandjes. En een bezoek aan luxe steden als Nice en Cannes mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je korte trip. Je kunt niet alleen genieten van heel veel luxe, maar ook van schitterend azuurblauw water, heel veel prachtige architectuur en indrukwekkende cultuur.

3: Indrukwekkend en verrassend Normandië

Een andere tip voor een korte trip door Frankrijk is het ontdekken van de kust bij Normandië. Hier ademt het geschiedenis en niet voor niets: hier vond jaren geleden D-Day plaats. Maar dat is niet het enigste wat je hier kunt bewonderen. In deze Franse regio aan de westkust vind je ook veel imposante rotsen, moderne badplaatsen en een prachtig landschap van valleien. Vanuit je vakantiehuis Frankrijk in deze unieke omgeving kun je in korte tijd heel veel ontdekken. Van levendige steden en pittoreske dorpjes: de westkust in het noorden van Frankrijk is niet voor niets een geliefde bestemming onder miljoenen vakantiegangers die hier ieder jaar neerstrijken.