Er gaat niets boven ontspannen na het sporten. Nadat je spieren flink hebben gewerkt zijn ze klaar voor een welverdiende wellness, net als jij. En waar kun je dat beter doen dan in je eigen spa (bubbelbad).

Een bubbelbad is de ultieme ontspanning voor je spieren

Zoals je misschien wel weet is spierpijn niets meer dan het ontstaan van kleine scheurtjes in de spieren. Daarom is een cooldown na het sporten van groot belang.

Maar wist je dat je na deze cooldown je spieren nog eens extra kan verwennen? Warm water ontspant de spieren, ze krijgen als het ware rust, zo helpt warm water blessures te voorkomen. De massagestralen in een jacuzzi zorgen voor de stimulatie van de bloedsomloop, waardoor je spieren sneller kunnen herstellen. Hierdoor heeft een spa een therapeutisch effect, niet alleen op je lichaam, maar ook op je geest.

De ideale temperatuur van een spa

Nu de zomer eraan komt, wil je er waarschijnlijk niet aan denken om ook nog eens in een warme jacuzzi te gaan zitten. Maar juist in de zomer is het badderen in je eigen jacuzzi de beste manier om te ontspannen na het sporten.

Onze lichaamstemperatuur is 37 graden. Een watertemperatuur die lager ligt dan dit ervaren we als “koud”. De ideale temperatuur voor je jacuzzi in de zomer is dan ook precies 37 graden. Is het water kouder dan dat, spannen je spieren zich juist aan en dat wil je voorkomen. Bovendien is de omgeving heerlijk koel wanneer je weer uit je eigen wellness oord stapt.

In de winter is een watertemperatuur van 37 graden een beetje aan de koude kant. Je zult snel geneigd zijn om de temperatuur flink op te schroeven als het buiten koud is. Toch is het niet verstandig de watertemperatuur hoger te zetten dan 39-40 graden. Het is niet goed voor je lichaam (je bloed wordt te dun) en je hebt bovendien kans dat je je huid verbrandt.

Geen geduld om stil te zitten?

Dan hebben we nieuws voor je: de zwemspa. De zwemspa heeft alle comfort en therapeutische doeleinden van een “normale” jacuzzi. Bij de meeste varianten heb je ook de mogelijkheid om ontspannen te gaan zitten en te genieten van een massage. Ze kunnen uit 1 of 2 delen bestaan. Een zit- en zwemgedeelte of deze twee factoren in één.

Het unieke aan deze compacte versie van een zwembad zijn de krachtige zwemjets. Deze jets zorgen ervoor dat je kunt blijven drijven op de juiste hoogte van het wateroppervlak en dat je weerstand krijgt tijdens het zwemmen. Je blijft min of meer op dezelfde plek, maar maakt toch zwem kilometers. De “kracht” van de jets is verstelbaar en de watertemperatuur is eenvoudig aan te passen.

Ga je over tot de aanschaf van deze weldadige luxe dan heb je meteen een ideale manier gevonden om sporten en ontspannen te combineren. Door te zwemmen in water van een hoge temperatuur belast je ook nog eens je spieren een stuk minder. Twee vliegen in 1 klap!