Het is je vast wel eens overkomen: wil je online naar een voetbalwedstrijd kijken, werkt de link naar de livestream niet of laat de apparatuur je in de steek. Om de volgende keer dat je een online voetbalwedstrijd gaat kijken frustraties te voorkomen, hebben wij een aantal tips voor je verzameld.

Zorg ervoor dat aan jouw kant van het scherm alles goed werkt

Het komt wel eens voor dat een livestream het niet doet, wat natuurlijk jammer is. Maar het komt vast ook wel eens voor dat je eigen apparatuur niet goed werkt. Zorg ervoor dat aan jouw kant alles goed werkt, zodat je al heel wat problemen kunt voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een goede internetverbinding, een laptop die helemaal is opgeladen en het van tevoren opstarten van de livestream. Ook kan het helpen om andere tabbladen te sluiten, zodat je een snellere internetverbinding hebt. Geloof ons: zo voorkom je al heel wat frustraties! Doet de livestream het toch niet goed? Dan kun je nog altijd de voetbal livescore bijhouden via Voetbal Vandaag.

Stel een bandbreedte in van onder de 1Mbps

Om haperingen te voorkomen, kun je het beste een bandbreedte instellen van onder de 1Mbps. Helemaal wanneer je op je telefoon naar een wedstrijd wilt kijken. Bandbreedte houdt de hoeveelheid data die verzonden kan worden over een verbinding in. Wordt deze overbelast? Dan kun je last krijgen van haperingen en dat is nu net wat je niet wilt wanneer je een voetbalwedstrijd aan het kijken bent.

Gebruik een VPN

Ga je online een voetbalwedstrijd kijken, maar kun je de wedstrijd die je wilt zien niet zo snel vinden? Dan is het wellicht een oplossing om gebruik te maken van een VPN. Met een VPN krijg je makkelijk toegang tot onder andere Amerikaanse en Britse websites. Zo kun je, zonder problemen, alsnog veel buitenlandse wedstrijden kijken. De meeste VPN-diensten hebben een gratis proefperiode, wat handig is als je er niet gelijk geld aan uit wilt geven.

Kijk via YouTube

Soms worden voetbalwedstrijden ook wel eens via YouTube uitgezonden. Wil je weten of de wedstrijd die je wilt zien ook daar wordt uitgezonden? Zoek dan op de naam en de datum van de wedstrijd en wie weet heb je geluk. Het is niet alleen makkelijk om via YouTube een voetbalwedstrijd te kijken, maar ook nog eens leuk. Veel livestreams hebben namelijk een chatfunctie, waardoor je nog meer het gevoel krijgt alsof je met andere voetbalfans in het stadion zit!

Kijk opnames van oude wedstrijden terug

Heb je vanavond zin om een voetbalwedstrijd te kijken, maar spelen er geen leuke clubs? Dan kun je er ook voor kiezen om een opname van een oude wedstrijd terug te kijken. Voetbalwedstrijden uit het EK en WK bijvoorbeeld, of andere klassiekers.