Het kiezen van de beste yogamat is erg belangrijk. Dit kan je oefening maken of breken. Het is de moeite waard om er even de tijd voor te nemen. Je moet namelijk letten op het type mat, de grootte, de dikte, de grip en de prijs. Deze aspecten hebben allemaal invloed op het comfort tijdens je oefening. Hier zijn enkele tips!

Het type

Er zijn veel soorten yogamatten beschikbaar, van PVC en EVA-schuim tot rubberen matten en zelfs matten van wol. Het type yoga mat dat je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en van eventuele zorgen die je hebt met betrekking tot allergieën of chemicaliën in producten.

De grootte

Yogamatten zijn er in verschillende maten, variërend van kleine matten (die kunnen worden gebruikt voor kinderen) tot grote matten (die kunnen worden gebruikt door langere mensen). Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest voor je behoeften!

De dikte

Yogamatten zijn de kern van een goede yoga sessie. De juiste keuze maken kan een ontmoedigende taak zijn, maar dat hoeft niet. Je moet rekening houden met de dikte van de yogamat. Is yoga nieuw voor je of ben je gewoon niet erg flexibel? Je kunt een dikkere mat kiezen die meer demping en ondersteuning biedt.

De grip

De yogamat moet een goede grip hebben. Als je gemakkelijk zweet, of als je graag poses doet die veel grijpkracht vereisen (zoals een neerwaartse hond), zoek dan naar een mat met houvast en die gemakkelijk voor je handen is. Je kunt ook een slipvaste mat kiezen, deze werken het beste!

De prijs

Yogamatten variëren sterk in prijs. Je moet even kijken hoeveel je wilt besteden voordat je een aankoop doet. Veel mensen kopen liever goedkope matten omdat ze niet beseffen dat er veel verschil zit in de kwaliteit. Als je op zoek bent naar een lange levensduur in plaats van kostenbesparingen, is het misschien de moeite waard om vooraf meer uit te geven! Er zijn veel online bronnen om de beste yogamat te vinden. Het is ook een goed idee om tips te vragen aan een yoga instructeur.