Hoe je met je cv de interesse van werkgevers wekt

uit onze blog

Herlees je CV

Als je hebt gesolliciteerd, ken je het gevoel van de angst om je cv snel te moeten doornemen. De beste manier om deze angst te voorkomen is je cv te herlezen zodat je niets over het hoofd ziet. Leg je cv weg en dan lijkt het van buitenaf alsof je niets doet. Maar in werkelijkheid ga je regel voor regel door je cv, op zoek naar fouten en verkeerde informatie. Je bent ook op zoek naar informatie die je niet of niet correct hebt opgenomen. Tegelijkertijd breng je ook positieve veranderingen aan. Je neemt je cv door en onderstreept en vult informatie in die je wilt opnemen, je reorganiseert je cv om meer nadruk te leggen op vaardigheden en te laten zien hoe je aan de functie-eisen voldoet.

Wees proactief en laat zien wat je kunt

Veel cv’s lijken alsof iemand zijn cv heeft samengesteld en het vervolgens naar potentiële werkgevers heeft gestuurd. En hoewel dat geen vreselijke aanpak is, is het wel een beetje saai. Je moet de werkgever laten zien hoe je perfect in hun bedrijf past. Dat doe je door proactief te zijn en te laten zien wat je kunt. Je wilt niet passief zijn en alleen maar zeggen dat deze baan perfect bij je past. Je wilt de werkgever specifiek laten zien hoe je kunt bijdragen aan de organisatie.

Dit doe je door actiewerkwoorden en specifieke voorbeelden te gebruiken. Je kunt ook samenhangende woorden gebruiken, zoals ook, evenals, of door. Je kunt ook cijfers of data gebruiken om een voorbeeld te geven van wat je hebt gedaan. Je kunt ook andere mensen als referenties opnemen als je hun toestemming hebt.

Laat zien hoe jouw vaardigheden uniek zijn voor de baan

Wanneer werkgevers cv’s doorlezen, beoordelen ze snel of je geschikt bent voor de functie. Ze willen weten of je over de vaardigheden beschikt die ze nodig hebben om de job uit te voeren. Het probleem is dat veel mensen niet genoeg informatie geven over hun vaardigheden om te laten zien hoe die uniek zijn voor de functie. Om dit te doen, moet u specifieke voorbeelden geven van hoe u de functie zult kunnen uitvoeren. Je kunt ook correlerende woorden, cijfers en data gebruiken als je toestemming hebt van de werkgever. U kunt ook specifieke referenties van vroegere werkgevers opnemen als u over die informatie beschikt.

Toon aan waarom je geschikt bent voor de functie

Iets wat veel mensen overslaan als ze een cv maken, is waarom ze geschikt zijn voor de functie. Dit is van belang bij een persoonlijke sollicitatie en als je via je vorige werkgever via outplacement aan een baan geholpen wordt. Ben je woonachtig is Breda of een andere stad in Noord Brabant? Dan is outplacement Breda wellicht een optie om aan te kloppen voor het juiste advies rondom je sollicitatie en ander werkgerelateerd advies.

Waarom ben je geschikt voor de baan? Dit is precies wat je wilt aantonen door specifieke voorbeelden en woorden te gebruiken om te laten zien waarom je gekwalificeerd bent voor de functie. U kunt opnieuw nummers, data en referentiegegevens gebruiken, als u daarover beschikt. U kunt ook actiewerkwoorden opnemen om te laten zien hoe u de functievereisten zult kunnen vervullen.

Stress niet over deze andere gebieden

Het laatste wat je moet onthouden is dat werkgevers kijken of je hebt wat ze willen. Ze zijn niet op zoek naar stress over de andere gebieden van je cv, zoals je ervaring of je opleiding. Dat is waar je aan moet werken om een cv te maken dat klaar is om aan potentiële werkgevers te worden voorgelegd. Nogmaals, herlees je cv en zorg ervoor dat het foutloos is en de specifieke vaardigheden en informatie toont die je een sollicitatiegesprek opleveren. Stress niet over andere onderdelen van je cv en wees klaar om je cv in te dienen als er een vacature is.

Wil je meer tips en adviezen omtrent werk zoeken en solliciteren, dan kun je altijd een loopbaancoach inschakelen.