Een saturatiemeter is eenvoudig thuis te gebruiken. Deze meter meet het zuurstofgehalte in uw bloed en is te gebruiken voor volwassenen en kinderen. Het grote voordeel van een zuurstofsaturatiemeter is dat het snel toepasbaar is en daarnaast ook pijnloos. Zeker bij kinderen is dat ideaal. Let op dat bij kinderen andere zuurstofwaardes gelden dan bij volwassenen.

Zuurstofmeter bloed

De zuurstof wordt gemeten door een sensor. De samenwerking van twee verschillende sensors zorgt voor een optimale meting. Het gaat dan om een infrarode lichtbron en fotosensor en met een goede zuurstofmeter bloedt u dus niet. U voelt er helemaal niets van. U ervaart alleen het klemmen, de zogenaamde vingerklip, van de meter om uw vinger. Binnen enkele seconden is uw zuurstofgehalte te zien op het display van de zuurstofsaturatiemeter. Wist u dat de sensor het zuurstof meet door de nagel heen?

Saturatiemeter professioneel

Een te lage saturatie ofwel een desaturatie kan er voor zorgen dat u moe wordt, benauwd of in de war raakt. Om dit zo nu en dan in de gaten te houden kunt u zelf de saturatie meten. Een saturatiemeter kopen doet u gewoon online en is snel in huis. Op deze manier voert u zelf thuis de controles uit bij uzelf en uw kind.

Saturatiemeter kind

Ook voor uw kind is een dergelijke meter, ook wel een oximeter genoemd dus zeker de moeite waard. Kinderen zitten niet graag stil en omdat de zuurstofwaardes bij de meters snel af te lezen zijn, kunt u ze ook eenvoudig gebruiken bij kinderen.