Er zijn steeds meer voetbalorganisaties en verenigingen die gebruikmaken van kunstgras voetbalvelden. Waar vroeger de meeste velden grasvelden hadden, worden het er nu steeds meer die van kunstgras zijn. Kunstgras voetbalvelden hebben meerdere voordelen ten opzichte van voetbalvelden op normaal gras. Een groot voordeel is dat kunstgras onderhoudsvrij is en je verzekerd bent van een groen voetbalveld het hele jaar door. Hieronder lees je nog meer voordelen van een kunstgras voetbalveld.

Bijna geen onderhoud

Een kunstgras voetbalveld vraagt in tegenstelling tot een veld van normaal gras bijna geen onderhoud. Op een normaal grasveld kan na verloop van tijd onkruid gaan groeien. Daarbij wordt een voetbalveld intensief gebruikt. Hierdoor kan echt gras snel slijten met alle gevolgen van dien. Een voetbalveld van echt gras in uitstekende staat houden is bijna topsport te noemen. Daar gaat behoorlijk veel tijd en geld in zitten.

Als je kiest voor een kunstgras voetbalveld hoeft, dan heb je geen omkijken meer naar onderhoud. De kunstgrasmat ligt er altijd strak bij, wat ook nog ernstige sportblessures kan voorkomen. Je geniet namelijk altijd van een vlak veld. Dit in tegenstelling tot echt gras waar verschillende molshopen kunnen liggen. Sproeien of maaien? Daar heb je geen kind aan! Een kunstgras sportveld hoeft eens in de drie maanden geborsteld te worden.

Slechte weersomstandigheden

Als je weleens gevoetbald hebt op een grasveld, dan weet je waar we het over hebben. Na een grote plensbui verandert het grasveld in een grote modderpoel. Een sliding maken is dan wel erg aanlokkelijk, maar je zult minimale controle over de bal hebben die ver wegglijdt. Daarnaast loop je het risico op een ernstige blessure of het blesseren van je tegenstander. Op kunstgras heb je hier geen last van. Ook bij slechte weersomstandigheden blijft het kunstgrasveld er ongeschonden uitzien. Hierdoor hoeven amateurwedstrijden niet meer afgelast te worden bij slechte weersomstandigheden. Dat is een hele geruststelling.