De beste bestemmingen voor een fietsvakantie

uit onze blog

Fietsvakanties worden steeds populairder. Reizigers hebben de sport herontdekt waarbij ze niet alleen een hele regio of land kunnen ontdekken, maar ondertussen ook aan hun conditie werken. Europa biedt tal van interessante bestemmingen. We hebben alvast een lijst gemaakt van de leukste bestemmingen die indrukwekkende landschappen combineren met uitstekende wegcondities.

Mallorca

Het grootste eiland van de Balearen is a meer dan 50 jaar lang erg populair bij wielertoeristen. Ook de laatste tien jaar hebben profrenners (waaronder Team Sky) het eiland ontdekt voor hun trainingskampen. De reden? Mallorca kent 300 dagen zonnig weer en combineer dit met de erg milde winters en je hebt een prima klimaat om met de fiets te rijden. Voor de amateurfietser is er ook de ideale mix van terrein. Zo kun je stukken in de bergen rijden, maar heb je tegelijk ook vlakke en erg pittoreske wegen langs de kust.

Algarve, Portugal

De Algarve is een van de beste bestemmingen voor een fietsvakantie. Het diverse terrein, warme klimaat en de rustige wegen zorgen voor ontspannende fietstochten. Al is ontspannend relatief als je de uitdagende bergwegen in het binnenland uitkiest. Het is dan ook niet verrassend dat professionele wielerploegen als Quickstep regelmatig naar hier reizen voor hun stages. De Algarve strekt zich uit van Spanje tot de kust van de Atlantische oceaan in het zuiden van Portugal. Het is een erg populaire vakantiebestemming waardoor het wellicht interessanter is om voor het voor- of najaar te kiezen als je er wilt fietsen.

Provence, Frankrijk

De Provence is idyllisch gelegen tussen de Middellandse Zee en de Franse Alpen. Ideaal dus voor een fietsvakantie. Combineer je vakantie met uitdagende etappes in de bergen of geniet van het aangename klimaat in de buurt van Nice of Monaco. Je rijdt in dezelfde regio als de profrenners tijdens de Tour de France. Wil je de reus van de Provence bedwingen? Waag dan een poging op de mythische Mont Ventoux. De klim stijgt maar liefst met een gemiddelde van 10% op een afstand van 18 kilometer en is een uitdaging voor iedere fietser.

Boek een fietsvakantie met Sunhill Cycling

Heb je interesse om een fietsvakantie te maken met vrienden maar heb je geen zin in het vele planwerk? Sunhill Cycling is gespecialiseerd in fietsreizen Andalusië en stippelt met plezier je hele vakantie uit. Zo kan je zorgeloos je focussen op het fysiek voorbereiden voor het bedwingen van de uitdagende ritten. Vraag meer informatie omtrent de fietsreizen Andalusië.