Wil je nieuwe zonwering kopen? Wanneer je op zoek gaan naar een zonnescherm op maat is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo voorkom je niet alleen dat je een verkeerde aankoop doet, maar ook dat je onnodig teveel betaalt of dat het zonnescherm niet aan je verwachtingen voldoet. Hier vind je vijf tips voor de aanschaf van een nieuw zonnescherm op maat.

Tip 1: Bepaal de afmetingen

Eerst is het belangrijk om naar de afmetingen van de ramen te kijken. Alleen op deze manier is het mogelijk om een zonnescherm op maat te kopen. Met de afmetingen kun je op zoek gaan naar de perfecte zonwering voor op de ramen. Zorg ervoor dat je op de juiste manier opmeet zodat je bij de levering van de zonwering niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Tip 2: Kies een model en kleur dat bij je woning past

Er zijn heel veel soorten zonwering die je kunt kopen. Het is dan ook aan jou om te bepalen wat goed bij je woning past maar wat ook goed aansluit bij je wensen. Zo kun je kiezen voor markiezen, zonneschermen maar ook voor rolluiken of screens. Het is vooral belangrijk om te weten wat jij van een zonnescherm verwacht. Ga je zonwering kopen voor als sfeerelement aan je woning of als vorm van isolatie? Neem dit mee in je keuze.

Tip 3: Ontdek de beste kwaliteit

Natuurlijk wil je een zonnescherm op maat, maar ook de kwaliteit speelt een grote rol. Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld rolluiken van topkwaliteit, dan weet je  zeker dat je hier lange tijd van kunt genieten. Hoge kwaliteit staat bijna altijd gelijk aan een lange levensduur.

Tip 4: Kijk naar de bediening

Kijk ook goed naar de bediening van de zonwering. Je zonnescherm op maat kan handmatig bediend worden, maar ook op een afstandje. Je kunt zelfs zonneschermen kopen met sensoren die vanzelf in of uitklappen wanneer dat nodig is. Bedenk van tevoren goed wat je wilt en pas daar je keuze op aan.

Tip 5: Vergelijk de aanbieders

Tot slot is het altijd belangrijk om de aanbieders te vergelijken. Zo voorkom je dat je onnodig teveel betaalt voor je zonnescherm op maat. En of je nu rolluiken wilt kopen, markiezen of screens: de aanbieders vergelijken loont altijd. Op deze manier kies je de beste zonwering.