Tips bij het aanschaffen van een mountainbike

uit onze blog

Met zoveel opties kan het moeilijk zijn om een ​​mountainbike ofwel ATB te vinden die precies aan uw wensen voldoet. Het is en blijft een moeilijke keuze, daarom geven we u hieronder tips die u helpen om een nieuwe MTB te kiezen. Niet alleen de juiste kleur en maat komen erbij kijken, maar ook het financiële stukje. Hopelijk vindt u snel de mountainbike die bij jouw past.

Budget

Het vaststellen van een budget is belangrijk. Je kunt een fiets zo duur maken als je maar wil. Dus stap 1 is het vaststellen van je budget, zodat leveranciers u beter kunnen helpen. Nou vraagt u zich vast af wat de prijzen zijn van een mountainbike, deze prijzen lopen uiteen en beginnen al bij ongeveer €600. Kortom u kunt het zo duur maken als u wilt, sommigen kosten wel €6000.

Types mountainbike

Ook u bent opzoek naar de beste mountainbike. De keuze van een MTB kan moeilijk zijn. Of u nou een snelle Giant trance x mountainbike of een elektrische Giant trance e+ mountainbike aanschaft er is van alles. De eerste stap is dus om te bepalen naar welk type mountainbike u opzoek bent. Verdiep u hier dus goed in of laat uzelf helpen in de winkel.

Versnellingen

Er zijn 2 soorten mountainbikes: De “gewone” mountainbike en de elektrische fiets variant elk met hun eigen versnellingen. Wanneer de termen versnelling, set of afmontage worden gebruikt, verwijzen ze naar het onderdelenpakket dat hoort bij de schakel- en aandrijflijn van de MTB. Elke fabrikant heeft meerdere groepen van verschillende kwaliteitsniveaus binnen het assortiment. Voor mountainbikes heb je de keuze uit de merken Shimano en SRAM. Verschillende groepen van deze merken worden aangeduid met een unieke naam, zoals Deore of XTR.

Inches van het wiel

Vroeger kon men één wielmaat kiezen, 26 inch, nu heb je meer opties. De afgelopen jaren zijn daar twee wielmaten bijgekomen en kun je kiezen uit 26 inch, 27,5 inch of 29 inch wielen. Maar wat zijn de voor- en nadelen van deze verschillende wielmaten, en belangrijker nog: welke wielmaat moet je kiezen? Kom langs en vraag het in de winkel om de juiste wielmaat te vinden.