Tegenwoordig sporten veel mensen met hun smartphone. Niet zo gek want op een smartphone kun je letterlijk alles bijhouden. Met speciale apps kun je het aantal kilometers dat je maakt, het aantal verbrandde calorieën en het gemiddelde tempo behouden. In dit artikel bespreken we een aantal handige sportapps!

De meeste mensen hebben hun smartphone dag en nacht bij zich. Hoe handig is het dan om het toestel ook te gebruiken bij het sporten? Geen ingewikkelde smartwatches die je apart om moet doen. Alleen een smartphone en een handige app.

Duursporten met je smartphone

De bekendste duursport app is misschien wel Strava. Deze app houd bij waar je langs loopt, hoeveel kilometer je aflegt en binnen welke tijd je dit doet. Je kunt je vrienden toevoegen en hun presentaties bekijken. Een andere bekende app is Runkeeper. Deze app werkt ongeveer hetzelfde. Duursporten die je bijvoorbeeld kunt uitoefenen zijn hardlopen, fietsen, wielrennen, wandelen, skiën en triatlons.

Een gezonde mind

Veel mensen zijn, om wat voor reden dan ook, dagelijks gestrest. Om je hoofd koel te houden is het belangrijk om regelmatig ontspanningsmomenten in te plannen. Om tot rust te komen, gebruik je een handige app op je smartphone. Voorbeelden van app zijn Calm App, Headspace, Happify en The Breathing App. Alle drie zijn ze gratis te gebruiken en helpen stress verminderen. Dit kan door middel van ademhalingsoefeningen, mindfulness oefeningen en door houdingsoefeningen.

Thuis work-out

Heb je geen zin om jezelf af te matten in de sportschool? Dan hebben wij goed nieuws. Er zijn tegenwoordig heel veel apps je die helpen thuis sporten. Voorbeelden zijn Tone it up, Nike training club, 7 minute workout en Fizzup. De apps zijn gratis te downloaden en je hebt niet meer nodig dan een fitnessmatje. Een voordeel van thuis sporten is dat je eigen tempo en tijd in kunt delen. Maar let op: blijf je zelf altijd uitdagen tijdens het sporten!

Handige tips voor sporten met je smartphone

  • Koop een smartphonehouder. Met deze houder kun je comfortabele sporten zonder dat je last hebt van je smartphone. Als je gaat fietsen of wielrennen, kun je een fiets houder gebruiken.
  • Het kan voorkomen dat er een ongelukje met je smartphone gebeurt. Het scherm gaat kapot of de batterij laat het afweten. Gelukkig kun je zelf je smartphone maken met e-learnings. iPhone zelf repareren? Als je dit doet bespaar je veel geld aan reparatiekosten.