Door onderzoek weten we dat cannabis mogelijkheden biedt om migraineaanvallen te verlichten. Hoewel onderzoekers nog steeds bezig zijn met dat soort onderzoeken, klinken de theorieën veelbelovend. In de vorige blogs uit deze blogserie hebben we het gehad over de aandoening, migraine, zelf en wat de link is tussen cannabis en migraine. In dit laatste deel kijken we echt naar cannabis als een medicijn en welke vormen zouden kunnen helpen bij migraine.

Lopende onderzoeken

Zoals hiervoor al benoemd zijn meerdere onderzoeken die lopen om te kijken of cannabis een medicijn kan zijn voor migraine. Er is bij die onderzoeken vooral gekeken naar therapeutische wiet, beter bekend als THC. Het lijkt in eerste instantie makkelijk om verschillende soorten wiet en de effecten hiervan op migraine te onderzoeken, maar niets is minder waar. De harsrijke toppen bevatten honderden verschillende fytochemicaliën, zoals cannabinoïden en flavonoïden. Al deze verschillende stoffen hebben verschillende effecten op het menselijk lichaam. Daarnaast zijn er ook duizenden soorten cannabis die elk andere verhoudingen hebben van die fytochemicaliën. Daarom is het extreem lastig om erachter te komen wat er precies op cellulair niveau gebeurt. Tot nu toe zijn er enkele positieve anekdotische resultaten uit de onderzoeken gekomen. We raden je aan om op het internet te zoeken naar de onderzoeksmethodes en de uitkomsten van deze onderzoeken.

Cannabis een kans geven

Wanneer je ervoor openstaat om cannabis te proberen bij een migraineaanval, dan zijn er een aantal tips die je kan gebruiken. Ten eerste is het belangrijk dat je je heel goed informeert of laat informeren over het gebruik van cannabis bij migraine. Schakel van tevoren dan ook eerst professionele hulp in, zoals een dokter. Zo kan je samen overleggen of het proberen van cannabis bij jouw migraine verstandig is en dat je goede begeleiding krijgt. Daarnaast is de vorm waarin je de cannabis inneemt ook belangrijk. Wanneer je migraine hebt, is het zwaar aan te raden om niet te roken. Roken van cannabis droogt de slijmvliezen uit en maakt speeksel dikker, dit wil je voorkomen in dit geval. Een olie of tinctuur kan sublinguaal worden gebruikt. Hierdoor wordt het middel voor een deel opgenomen via de slijmvliezen in de mond en kan het werkzaam zijn na ongeveer vijftien minuten.

Conclusie

Wat we tot nu toe weten is dat er meer klinische proeven nodig zijn om duidelijke en significante effecten van de werkzaamheid van cannabis bij migraineaanvallen vast te stellen. Het anekdotische bewijs geeft echter wel hoopvolle resultaten.

Opzoek naar een headshop

Ben je opzoek naar een headshop? Kijk dan eens rond op 24High. Zij zijn een smartshop met een uitgebreid assortiment en wanneer je vragen hebt over producten dan helpen ze je graag verder!